Nevess

Nevess

Nevess magadon, nevess az életen, a hülyeségen, mindenen. Ne másokon, másokkal együtt nevess.

Szomorúan, vagy vidáman, nevetéssel könnyebb az élet?

Az a probléma megtörtént már így is úgy is, most azon múlik a boldogságod, hogy TE hogyan reagálsz erre az eseményre. Lehetsz bánatos, sírhatsz, őrjönghetsz, de lehetsz ironikus kicsit, nevess, nézd a dolog jó oldalát.
nevess

A megtörtént dolgok ott vannak

A tény tény marad, de Te sokkal boldogabb és egészségesebb maradsz, ha vidáman nevetve és optimistán tekintesz rá.

A Te reakciódon múlik a dolog lényege.

Érted már. Csak Rajtad múlik a végkimenetel. Ha sírsz világvége hangulat lesz a környezetedben. Ha nevetsz mindenki boldog lesz Te is, és könnyebben oldódik meg a probléma.

Nevess mindennap

Akkor már inkább legyél vidám, nevess, mindenben keresd a jót. Vedd komolyan az életed, vedd komolyan magad, na de ne annyira.

“A nevetés, nem a gúny, nem az irónia, nem az, amikor másokon röhögünk, hanem amikor saját magunkon! De úgy, hogy a könnyünk is kicsordul néha! Ezt hívják szívből jövő nevetésnek! Így csak a mélységesen bölcs ember tud nevetni. A jó lélek.”

Müller Péter

Lehetsz attól komoly, lehetsz attól igazi üzletember, lehetsz sikeres, de mindenkor legyél vidám, nevess sokat.

Mindenben csak a jót keresd, mindennek van minimum két oldala tudod, keresd meg a jobbik oldalát. Nevesd ki saját magadat is. Nem baj, hogy nehéz, nem baj, hogy kigúnyolnak, nem baj, ha hátba szúrnak. Megesik, de Te győztesként csak akkor jössz ki a helyzetből, ha vidám, optimista, és mosolygós maradsz.

Rossz csak akkor marad rossz, ha Te úgy reagálsz rá. Minden rajtad, a reakciódon múlik.

Nem a dolgok rosszak, csak Mi a reakciónkkal tesszük azzá.

Próbáld ki, gondolj egy dologra, mondjuk kirúgnak a munkahelyedről holnap. Erre reagálhatsz komolyan, sírhatsz, őrjönghetsz, szidhatod az egész világot. Vagy, felemeled a fejed, nevetsz, ugrálsz örömödben, és meglátod azt, hogy végre élheted a saját életed, szabad lehetsz, és még több pénzed is lehet a több szabad időd mellett.

Hidd el, így könnyebb, és erre is van megoldás. Én is megtaláltam, én is átéltem ezeket.

“Ha, mondjuk, a bölcsész szó is szerepel a diplomádban, garantáltan találsz munkát egy-kettőre, hiszen mindig akad valahol egy-egy mosatlan kocsi vagy edény.”

Scott Adams

Tarts velem, iratkozz fel itt az oldalon, és jövök a következő gyakorlatban is használható ötlettel.

Comments are closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest