Légy vicces

Viccesen

Sokkal könnyebben veszed az „akadályokat”, ha vicces vagy, ha jól érzed magad.
vicces mosoly

Mindennap tehetsz a jó kedvedért, lehetsz vidám, vicces, aranyos, minden rajtad múlik.

Nem mindennap van jó kedved ezt elfogadom, történnek különféle „események”, amik felkavarnak, elaludtál, elkéstél a munkahelyedről. Bele rúgtál az asztal lábába, megint jött egy „fránya csekk”, nincs elég pénzed, beszólt a munkatársad.

Mit tegyél

Mit kell tenned? Emeld fel a fejed, akarattal próbálj mosolyogni, (tudom ne könnyű, mert majd szét vet az ideg), de próbáld meg. Nevess a „probléma” arcába.

Gondolj valami nagyon jó dologra, amit szeretsz, amit élvezel, ami jó érzéssel tölt el. Ezt az érzést tartsd meg, és menj az utadra.

Hidd el sokkal könnyebb

Igen, hidd el, hogy sokkal könnyebben megy minden, másként látod az egész világot. A legrosszabb is egy picit, mintha másképpen nézne ki. Tudod miért, mert elment az a „köd” a szemed elől.

Vicces

Most nézzünk egy kis vicces történetet, hogy tényleg tudj mosolyogni. Nekem is sokszor nehéz, de meg kell „erőszakolni” magunkat, hogy ne csak keseregjünk, dühöngjünk amikor valami történik.

Tudod miért kell vidáman, mosolyogva felfogni ezt az egészet? Mert a megoldást csak így tudod megtalálni, ha dühös vagy, nem látsz a méregtől, akkor minden olyan szörnyű, olyan nagy, óriási. Tudod a bolhából elefánt szindróma.

Tehát jöjjön amit ígértem, örülök, hogy rátaláltam, mert aranyos:

„Egy öreg néni battyog az utcán két kezében két nejlonszatyorral. Az egyik zacskó lyukas, és minden lépésnél kihullik belőle egy ezres. Észreveszi ezt egy rendőr, megállítja a nénit.
– Asszonyom, a szatyrából hullik a pénz!
– Köszönöm, hogy szólt. Visszafordulok, hátha még megtalálok néhányat.
– De honnan van ez a pénz? – kérdi a rendőr. – Talán lopta?
– Jaj, dehogyis! A házammal szemben van egy stadion, és a részeg nézők mindig a kerítésemhez járnak elvégezni a dolgukat. Mikor odajönnek a bokrokhoz, és pisilni kezdenek, előugrok a bokorból egy ollóval, és így szólok: „Azonnal fizess egy ezrest, vagy lenyisszantom!” Hát innen van a pénzem.
– Ötletes! – nevet fel a rendőr. – És a másik szatyorban mi van?
– Hát, tudja, nem mindenki szokott fizetni.”

Mindenben lehet vidámat találni

Látod, még a néni is talált valami „vidám” dolgot, hogy jól érezze magát, és a neki nem tetsző helyzetből ki hozzon valami számára előnyöset. Hát, hogy mindenkinek előnyös volt-e, ezt döntsd el Te. 🙂

Ha tetszett és szeretnél több hasonló élményt, akkor iratkozz fel oldalt, vagy felül, töltsd le az ajándékod, és jövök a folytatással.

Comments are closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest